020 530 0160

De week van… Femke Wolting

Gepubliceerd op 23 november 2009 categorieën 

Femke Wolting is samen met Bruno Felix oprichter van Submarine, Nederlands’ meest toonaangevende producent op het gebied van nieuwe media (films, animaties en games). Deze week is Femke met name te vinden op het Amsterdamse documentairefestival IDFA.

 

Drukke week?

Best wel. IDFA betekent dat ik de hele week bezig ben met handen schudden, onderhandelen, feestjes en premières. Maar voor dat laatste heb ik niet altijd tijd. Vandaag begin ik meteen met een co-productiemarkt waar ik met distributeurs en omroepen ga praten over films die Submarine in ontwikkeling heeft. We zijn bezig met een documentaire over de piraten van Somalië. Daarover ga ik met een aantal Europese en Amerikaanse omroepen praten

 

Zijn er nog juridische hobbels?

We hopen een optie te krijgen op de verfilming van een nonfictie boek; daarvoor gaan we met de auteur praten. Ook ga ik praten met een co-producent over Rainmakers, een film over een jonge generatie milieuactivisten in China. Dit jaar gelukkig geen rechtzaken, zoals twee jaar geleden met Micha Klein. Toen ging onze première Speeding on the Virtual Highway op IDFA in première, waartegen Klein bezwaar maakte. De rechtzaak hebben we gewonnen, maar het was wel een hoop gedoe.

 

Wat hoop je vrijdag te hebben bereikt?

Ik hoop dat een aantal films waar we mee bezig zijn verder gefinancierd zijn. Ook moet de montage van de film Rainmakers af zijn. Vrijdagavond is het slotfeest van IDFA en ik hoop dat ik zaterdag nog fris ben. Dan ga ik namelijk naar Parijs om te praten met een Franse co-producent over het tweede deel van onze animatieserie Kika & Bob.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen