020 530 0160

De week van… Bauke Freiburg

Gepubliceerd op 21 december 2009 categorieën 

Bauke Freiburg is managing director van Video Dock (www.videodock.com), een Amsterdams bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve online video oplossingen en diensten. Bauke’s week staat in het teken van het afronden van lopende projecten en het voorbereiden van het nieuwe jaar.

Drukke week?
We zijn in mei met Video Dock gestart en hebben de afgelopen acht maanden keihard gewerkt aan diverse projecten en nieuwe diensten. Deze week kan eindelijk het persbericht eruit voor Video Culture, een nieuwe dienst die culturele instellingen o.a. de mogelijkheid biedt gemakkelijk video’s online te verspreiden.

Verder zit ik maandag bij de NPO om te praten over de Twitter mashup die we gaan maken voor Uitzendinggemist. Als ik in Hilversum ben ga ik gelijk langs bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. We werken samen met de R&D afdeling om veertig jaar Pinkpop concertregistraties beschikbaar te maken via een experimentele videozoekmachine. De videoplayer maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten en technologie van de UvA en UT op het gebied van automatische beeld- en spraakherkenning.

Er wordt op dit moment nog gewerkt aan het digitaliseren en clearen van nog meer pinkpopmateriaal zodat we begin volgend jaar nog meer mooie concertregistraties kunnen toevoegen aan de zoekmachine op www.hollandsglorieoppinkpop.nl.

Zijn er nog juridische hobbels?
Bij online video projecten speelt auteursrecht bijna altijd een belangrijke rol. Zelfs voor een wetenschappelijk project als Hollands Glorie op Pinkpop moest Beeld en Geluid contracten sluiten met artiesten, platenschappijen en een aantal publieke omroepen. Ook het Commissariaat van de Media moest formeel toestemming geven om het materiaal voor dit experiment te mogen gebruiken

Wat hoop je vrijdag te hebben bereikt?
Ik hoop donderdag aan het begin van de middag te kunnen stoppen. Het doel is om met een leeg hoofd de kerstdagen en het nieuwe jaar in te kunnen gaan. 2010 wordt weer knallen!

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen