020 530 0160

De week van… Arjen Hemelaar

Gepubliceerd op 4 februari 2015 categorieën 

Arjen Hemelaar is partner bij Team Academy, een academie voor jongeren die ondernemer willen worden. Team Academy is onderdeel van een internationaal netwerk met zo’n 20 academies, voornamelijk in Europa maar ook in Peru, India en China. Team Academy onderscheidt zich door de grote mate van vrijheid die studenten krijgen om hun eigen leerroute te ontwikkelen (zelf organiserend leren) en door de nadruk op het werken in teams. Zodra je begint bij Team Academy, richt je met je team een onderneming op waarin je echt geld verdient. Van dat geld maak je lerende reizen naar het buitenland.

 

 

Hoe gaat het?

Geweldig. Op dit moment verblijf ik in Pune, India met een studenten team die hier 6 weken zijn om ondernemende projecten te doen. Ze importeren houten fietsen, organiseren hackathons samen met een universiteit hier in Pune, doen een marktonderzoek voor een Nederlands bedrijf, enzovoort. 

 

Drukke week?

Goed druk.  De week begon met een Pitching evenement voor een rijke Indiër, die hier het ondernemerschap wil stimuleren. Hoogtepunt was een bezoek aan Anna Hazare, in het dorp waar hij woont. Hazare wordt ook wel de nieuwe Gandhi genoemd en is onder andere de man achter de nieuwe anticorruptie wet. Hierboven zie je een foto van zijn bureau en eettafel. Ook ontmoetten we Krishnaa Patel, de eerste Indiase vrouw die de Mount Everest beklom. Een week vol inspiratie… en werk natuurlijk.

Zijn er nog juridische hobbels?

Die hobbels worden hier juist weggenomen. Sinds Modi aan de macht is, is het aantal formulieren dat je moet invullen om een bedrijf op te richten terug gebracht van 75 naar 25. Voor sommigen betekent dat minder werk maar voor ondernemers juist meer.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Dat de studenten hier zo ingeburgerd zijn dat je ze niet meer van een Indiër kan onderscheiden.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Rosalie Heijna

publicaties

Gerelateerde artikelen