020 530 0160

Column over Gretta Duisenberg verboden

Gepubliceerd op 17 november 2003 categorieën , ,

Vrijdag jl. heeft de Voorzieningenrechter te Breda uitspraak gedaan in het kort geding dat Gretta Duisenberg had aangespannen tegen columnist Lucas Koelman. Duisenberg vorderde verwijdering van de gewraakte column (waarover wij u al eerder berichtten) en een voorschot op de schadevergoeding.


De Voorzieningenrechter oordeelt dat de column onrechtmatig is jegens Duisenberg en derhalve dient te worden verwijderd en voorzien van een naschrift. Hij overweegt daarbij onder meer als volgt: De voorzieningenrechter is van oordeel, dat de eventuele bewondering van Duisenberg voor Yasser Arafat en haar verkondiging dat zij bereid is te fungeren als menselijk schild voor deze Palestijnse leider, overduidelijk betrekking hebben op de Palestijnse kwestie en niet op de persoon Arafat. De voorzieningenrechter acht dan ook geen basis voor het plaatsen van Duisenberg in een ‘erotische context’ in het beschikbare feitenmateriaal aanwezig, waardoor de wijze waarop Duisenberg in deze context wordt geplaatst als onnodig grievend dient te worden aangemerkt. Met name de vergelijking met de Israëlische vergeldingsaanval acht de voorzieningenrechter buiten proportie en mitsdien objectief beledigend. Het verweer van Koelman dat een columnist verder mag gaan in zijn uitingen wanneer het onderwerp van zijn column een ‘public figure’ betreft doet hier niet aan af.


Lees hier de hele uitspraak.

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen