020 530 0160

China censureert internet tijdens Olympische Spelen

Gepubliceerd op 30 juli 2008 categorieën ,

Het zal niemand ontgaan zijn dat met de keuze om de komende Olympische Spelen in China te houden, de discussie over de mensenrechten en vrijheid van meningsuiting in volle omvang is losgebarsten. Tegenstanders hebben geroepen dat we er vooral weg moeten blijven, terwijl de voorstanders aanhalen dat juist doordat de ogen van de wereld op China gericht zullen zijn, dit tot een verbetering van de situatie zal leiden. En China zelf heeft in de aanloop – uiteraard – beterschap beloofd.


De critici lijken echter gelijk te krijgen en China voegt kennelijk de daad niet bij haar eerder gegeven woord. Een woordvoerder van het organiserend comité heeft vandaag bekend gemaakt dat China de toegang tot het internet voor buitenlandse media beperkt. Bepaalde websites, zoals die van de in China verboden spirituele organisatie Falungong zijn afgesloten. De buitenlandse journalisten verzetten zich hier hevig tegen en geven aan belemmerd te worden in hun werk. De woordvoerder van China geeft echter aan dat China geenszins op haar eerdere toezegging is teruggekomen. “Onze belofte was dat journalisten voor hun werk het internet zouden kunnen gebruiken”, aldus de zegsman. “We hebben hen daarvoor voldoende toegang gegeven.”


Tja, zo wordt het wel heel erg een woorden-steekspel. Het lijken wel advocaten…


Lees hier het hele bericht op Nu.nl.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen