020 530 0160

BZK onderzoekt mogelijk via internet te stemmen

Gepubliceerd op 4 februari 2014 categorie├źn , ,

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft onderzoek laten doen naar de mogelijkheid om via internet te stemmen. Uit het onderzoek, via deze link te downloaden, blijkt dat er wereldwijd nog maar nauwelijks gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid via internet te stemmen. Alleen in Estland wordt dit landelijk toegepast.

Cruciaal is – maar die conclusie had neem ik aan ook zonder onderzoek wel getrokken kunnen worden – dat overheid en stemgerechtigden voldoende vertrouwen hebben in het systeem. Punten van zorg richten zich dan ook vooral op de veiligheid.

In zijn begeleidende brief bij het rapport laat Minister Plasterk weten voornemens te zijn het kabinetsstandpunt over de uitkomsten van dit onderzoek in maart van dit jaar, tegelijk met het kabinetsstandpunt over het rapport van de commissie Onderzoek elektronisch stemmen in het Stemlokaal  (via deze link te downlaoden), aan de Kamer te doen toekomen. Wordt vervolgd, dus.

Lees hier het hele artikel op AutomatiseringGids.nl. Foto: kiesraad.nl.

Bron: AutomatiseringGids en website Rijksoverheid
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen