020 530 0160

Brussel stelt bewaarplicht van half jaar voor

De discussie over de bewaarplicht van telefonie- en internetdata in het kader van de strijd tegen het terrorisme, waarover wij al eerder berichtten, gaat onverminderd voort. De Europese Commissie is nu met een voorstel gekomen waarin internetgegevens een half jaar bewaard dienen te worden en telefoniegegevens een jaar. Opvallend is dat tevens wordt voorgesteld om de kosten voor de dataopslag te vergoeden, een punt waarmee tegemoet wordt gekomen aan een belangrijk bezwaar van internet- en telecomproviders.


De Commissie gaat met haar voorstel in tegen de voornemens van de Europese Raad van de Ministers van Justitie. Deze wil een bewaarplicht van drie jaar en daarnaast wil men dit regelen zonder inmenging van het Europees Parlement. Een voorstel van de Europese Commissie moet echter wel langs het Europees Parlement. Kortom, de discussie over de bewaarplicht lijkt nog lang niet voorbij…


Lees hier het hele bericht.

Bron: Planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen