020 530 0160

Brief tegen contract overheid en Microsoft

Gepubliceerd op 13 december 2004 categorieën 

In een open brief aan premier Balkenende en ministers Brinkhorst en de Graaf hebben 23 bedrijven en organisaties geprotesteerd tegen de onderhandelingen tussen Microsoft en de Nederlandse overheid.


De onderhandelingen betreffen een contract van 147 miljoen euro voor de levering van software, pc´s en servers. In de brief worden onder meer de volgende bezwaren geuit:


“Het afsluiten van een dergelijk contract met Microsoft zal ertoe leiden dat de komende vijf jaar de deur op slot gaat bij de Rijksoverheid ten aanzien van de toepassing van open standaarden, vrije software en open source software”, aldus de organisaties in de open brief.


“De onderhandelingen zijn in strijd met het door het Kabinet vastgesteld beleid ten aanzien van het gebruik van open standaarden en open source bij de overheid en het streven de overheid minder afhankelijk te maken van een enkele software leverancier”


De brief is onder andere ondertekend door Bits of Freedom, de Consumentenbond, Internet Society Nederland, Nederlandse Linux Gebruikers Groep, Novell Nederland, Red Hat Benelux, Stichting Perl Promotie Nederland en de Vereniging Open-source Nederland.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen