020 530 0160

Bolkenstein en CWI winnaars Big Brother Awards

Gepubliceerd op 25 oktober 2004 categorieën ,

Gisteren zijn voor de derde keer op rij de jaarlijkse Big Brother Awards uitgereikt. Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom reikt deze uit aan personen, ondernemingen en overheden die zich schuldig maken aan de schending van privacy van de burgers.


In de categorie personen heeft EU-commissaris Bolkenstein de prijs in de wacht gesleept voor het sluiten van een overeenkomst met de VS waarin de EU zijn privacy-wetgeving opschort om zo de overdracht mogelijk te maken van passagiersgegevens aan de VS. “Bolkestein heeft de overeenkomst in 2003 namens de Commissie gesloten. Het Europees parlement heeft hevig geprotesteerd en het Europees Hof van Justitie gevraagd de overeenkomst ongedaan te maken.


Bij overheden won het Centrum voor Werk en Inkomen. “Het CWI is het afgelopen jaar een aantal malen in het nieuws geweest nadat bleek dat de instelling het met de privacy van werkzoekenden niet zo nauw neemt. Het Centrum bleek het internetgebruik van werkzoekenden heimelijk en op afstand volgen. In elk van de 130 CWI kantoren is een aparte kantoorruimte ingericht waar personeel alles kan zien wat werkzoekenden op de terminals doen. Bovendien bleek het Centrum de persoonlijke gegevens van werkzoekenden op internet te plaatsen. Complete CV’s werden online gezet, inclusief naam, adres, e-mail adres en zelfs geheime telefoonnummers.”


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.bigbrotherawards.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen