020 530 0160

Bitcoinbende opgepakt door FIOD

Gepubliceerd op 20 januari 2016 categorieën 

De vraag hoe anoniem bitcoin daadwerkelijk is, werd deze week deels beantwoord. De FIOD verrichtte 10 aanhoudingen in een internationaal bitcoin onderzoek. De FIOD kwam de bitcoinboeven op het spoor door verdachte activiteiten met hun bankrekening. Telkens wanneer een grote betaling binnenkwam, werd dit bedrag direct opgenomen. Bij de aanhoudingen is eveneens beslag gelegd op ‘goederen, waaronder bitcoins account’ aldus het nieuwsbericht op de website van het om.

 

Wat daar precies mee bedoeld wordt is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om gegevensdragers met daarop de sleutels van bitcoinadressen. In een eerdere strafrechtelijke zaak heeft het OM in Noord-Nederland al bitcoins op deze wijze in beslag genomen. Deze werden vervolgens door het OM te gelde gemaakt.

 

Wat dit nieuws met name duidelijk maakt, is dat de makkelijkste manier om bitcoincriminelen op te sporen het moment is, dat zij hun bitcoins willen omzetten in reguliere valuta.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen