020 530 0160

Belgische rechter: “choco” hazelnootpasta hoeft geen chocolade te bevatten

Gepubliceerd op 12 februari 2016 categorieën , , ,

Winkelketen Delhaize mag haar hazelnootpasta “choco” blijven noemen, ook al bevat de pasta geen chocolade. Dat heeft de Brusselse rechtbank van koophandel onlangs geoordeeld in een procedure tussen Ferrero (de producent van Nutella) en Delhaize.

Ferrero vond dat Delhaize de klant misleidde door haar hazelnootpasta als choco op de markt te promoten. Zij eiste daarom dwangsommen tussen 1.250 en 100.000 per inbreuk. De Belgische rechter heeft de vordering echter afgewezen. Volgens de rechter gebruikt Delhaize het woord “choco” alleen om aan te geven hoe de hazelnootpasta smaakt en suggereert Delhaize niet dat chocolade een ingrediënt is. Daarnaast is “choco” niet alleen een afkorting van “chocolade”, maar kan het ook een afkorting zijn van “chocoladepasta” of “chocopasta”.

Het begrip “chocolade” is in Nederland gedefinieerd in het Warenwetbesluit Cacao en chocolade, een implementatie van de Europese Richtlijn cacao- en chocoladeproducten. Volgens het Warenwetbesluit is chocolade “de waar die wordt verkregen uit cacaoproducten en suikers”.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen