020 530 0160

Bedrijfsnaam “Lucky Duck” voor voedselproduct met eend is niet misleidend.

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 categorieën ,

Tegen “Lucky Duck International B.V.”, was een klacht ingediend door Klaagster bij de Reclame Code Commissie (hierna: RCC). Klaagster was namelijk van mening dat de bedrijfsnaam ‘Lucky Duck’, die onder meer te zien was op de vrachtauto van het bedrijf, in strijd was met het artikel 2 en artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code (hierna: NRC). De genoemde artikelen stellen respectievelijk dat reclame(-uitingen) in overeenstemming moeten zijn met de wet, de waarheid, de goede smaak en het fatsoen en dat reclame eveneens niet oneerlijk mag zijn.

 

Klaagster is van mening dat eenden helemaal niet ‘lucky’ zijn. Voordat eenden namelijk tot voedselproduct worden verwerkt, leven zij een vreselijk leven om vervolgens een gruwelijke dood te sterven, aldus Klaagster. De Voorzitter van de RCC wijst deze klacht echter af. Volgens de Voortzitter is er met het gebruik van de bedrijfsnaam ‘Lucky Duck’ op de vrachtwagens, geen sprake van een afzonderlijke aanprijzing als onder artikel 1 NRC. Afsluitend acht de Voorzitter het dan ook te ver gaan om te stellen dat, met deze fantasienaam, de adverteerder de indruk wekt dat zijn producten garant staan voor het welzijn van dieren. De gevoerde bedrijfsnaam is derhalve niet in strijd met de Nederlandse Reclame Code.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Jesse

publicaties

Gerelateerde artikelen