020 530 0160

ACM onderneemt acties tegen fashion webshops

Gepubliceerd op 20 juli 2015 categorieën , ,

Zoals in november jl. aangekondigd, heeft de Autoriteit Consument & Markt (‘ACM’) fashion webshops aangesproken die consumenten niet volledig of niet tijdig terugbetalen als zij hun aankoop retourneren.

De ACM bericht dat honderden fashion webshops de informatie op hun website over terugbetaling bij retour hebben aangepast na acties van de ACM.

Verder heeft de ACM onderzocht of modewebshops die lid zijn van de keurmerken Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en Stichting Webshop Keurmerk voldoen aan de regels over terugbetaling. De ACM heeft tevens webshops met grote omzet, webshops met fysieke winkels en webshops waarover ConsuWijzer meldingen heeft ontvangen, aan een onderzoek onderworpen. Meer dan de helft van de onderzochte webshops bleek onjuiste of onvolledige informatie over terugbetalen te geven en 85% van de webshops informeerde consumenten onjuist over de termijn voor terugbetalen.

Binnenkort gaat de ACM over tot handhaving tegen webshops die nog steeds onjuist informeren over terugbetaling of die in de praktijk de regels niet naleven. Deze webshops riskeren een last onder dwangsom (bijvoorbeeld een bevel om een website uit de lucht te halen op straffe van een dwangsom) of een boete van maximaal 450.000,- per overtreding.

Lees hier de checklist webshops, waarin de belangrijkste regels voor b2c en b2b webshops op een rij worden gezet.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen