020 530 0160

Aangifte tegen online Gouden Gids kloon

Het Steunpunt Acquisitiefraude en de Telefoongids hebben bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan tegen De Gele Bedrijvengids, een online onderneming dat zich voordoet als de Gouden Gids.

Volgens het Steunpunt gaat de Gele Bedrijvengids gewoon door met haar praktijken, zelfs nadat de rechter dat vorige maand had verboden op last van een dwangsom.

Het bedrijf biedt ondernemingen tegen betaling van 780 euro per jaar een vermelding aan in de online gids, waarvoor het een offerte rondstuurt die op het eerste gezicht sterk lijkt op het controleformulier voor inschrijfgegevens van de Gouden Gids. Indien bedrijven het formulier ondertekenen en terugsturen zitten ze vast aan een tweejaarlijkse vermelding in de online gids.

Daarnaast gebruikt de Gele Bedrijvengids ook een logo dat nauwlijks te onderscheiden is van dat van de Gouden Gids.

Ruim vijfhonderd ondernemens hebben daarom bij het Steunpunt een klacht ingediend over de misleiding en meer dan zeventig ondernemers hebben daadwerkelijk het contract ondertekend. Het Steunpunt vermoedt dat er nog meer ondernemers zijn misleid.

Lees hier het bericht.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen