020 530 0160

Zalando naar de beurs

Gepubliceerd op 27 augustus 2014 categorieën ,

De grootste modewebshop van Europa zal naar alle waarschijnlijkheid in september een notering krijgen aan de beurs van Frankfurt. Naar verluidt wil Zalando 15 procent van de aandelen verkopen en daarmee 900 miljoen euro ophalen.

 

Zalando boekte in het eerste halfjaar van 2014 een omzet van meer dan 1 miljard euro, waarmee voor ’t eerst break-even is gedraaid. Vóór 2014 werd steeds verlies geboekt, door hoge kosten voor gratis verzending, retourneren en hoge advertentiekosten.

Volgens Zalando zijn klanten in Duitstalige regio’s gewend om pas achteraf te betalen. Om hen te behouden, verstuurt Zalando bestellingen zonder dat eerst betaald hoeft te worden. ‘Als je kijkt naar Europa in het algemeen, zijn klanten gek op online shoppen, als ze pas achteraf hoeven te betalen.’

Verdere expansie
Zalando is van oorsprong Duits. In 2009 breidden ze uit naar Oostenrijk en in 2010 naar Nederland en Frankrijk. In 2010 werden naast schoenen ook mode, kleding en modeaccessoires aan het assortiment toegevoegd. Inmiddels verkoopt Zalando 1500 merken in 15 Europese landen, waaronder Spanje, Italië, België, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Polen.

Volgens experts is er voor Zalando in Duitsland nog veel ruimte voor groei. Duitsland zou achter lopen op het gebied van online shoppen. Klanten betalen niet graag met credit cards, veel retailers zijn pas net begonnen met webshops en veel mensen in kleinere plaatsen kopen hun kleding nog altijd in een (fysieke) winkel. Duitsland heeft dus een inhaalslag te maken, en de verwachting is dat de online verkopen in Duitsland dit jaar en komed jaar aanzienlijk zullen stijgen.

Bron: Reuters, belegger.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen