020 530 0160

Wet continuïteit ondernemingen verbetert doorstartmogelijkheden failliete onderneming

Gepubliceerd op 22 juni 2016 categorieën 

Gisteren is in de Tweede Kamer de Wet continuïteit ondernemingen aangenomen. In het wetsvoorstel wordt de mogelijkheid gecreëerd om op verzoek van de onderneming voorafgaand aan een (mogelijk) faillissement een stille curator aan te stellen. Die stille curator (in het wetsvoorstel: “beoogd curator”), krijgt als taak een mogelijk faillissement voor te bereiden, zodat de kans op een verkoop van rendabele onderdelen van een onderneming tegen een zo hoog mogelijke prijs en met behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid, vergroot wordt.

 

De stille curator is neutraal, hij is niet gehouden instructies van de schuldenaar of van de schuldeisers op te volgen. De schuldenaar is verplicht de stille curator alle informatie te geven die hij nodig heeft voor het vervullen van zijn taak. De aanstelling van de stille curator is in principe voor twee weken, maar die termijn kan verlengd worden. Wanneer er later inderdaad een faillissement uitgesproken wordt, wordt de beoogd curator aangewezen als curator.

 

Het wetsvoorstel wordt later dit jaar besproken in de Eerste Kamer.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen