020 530 0160

Warner: “Content slechts in ruil voor NAW-gegevens”

Gepubliceerd op 13 juni 2005 categorieën , , ,

Warner is niet van plan internet service providers (ISPs) filmrechten in licentie te geven, zolang ISPs desgevraagd geen naam, adres en woonplaats (NAW) gegevens van hun klanten verstrekken. Dat zei Ruud Lamers van Warner Home Video vorige week op een seminar georganiseerd door het blad Muziek & Beeld. Op 16 juni vindt in Utrecht een kort geding plaats over de vraag of ISPs NAW-gegevens van vermeende P2P-gebruikers aan de muziek- en filmindustrie moeten verstrekken. 


Lamers deed zijn opvallende uitspraken tijdens een paneldiscussie met onder anderen Bob Smits van Tiscali, Tim Kuik van Brein en mijzelf. Hij kreeg bijval vanuit de zaal van Paul Solleveld, de directeur van de NVPI. Solleveld merkte op dat het een gerechtvaardigde voorwaarde was in onderhandelingen over content.


Op de website van de uitgever van Muziek & Beeld wordt de discussie als volgt beschreven:


“In de afsluitende paneldiscussie – geleid door advocaat Hans Bousie – kwam de middag tot een uitbarsting. De gebeten hond was Bob Smits van Tiscali, een van de internetserviceproviders die weigeren naw-gegevens van uploadende klanten af te staan aan BREIN. Volgens Smits om ‘de privacy van onze klanten te beschermen’. Ruud Lamers van Warner Home Video verzekerde Smits dat, zolang Tiscali bij deze mening blijft, ze niet hoeven rekenen op filmcontent van de grote maatschappijen (Tiscali is al actief in het aanbieden van filmdownloads, maar alleen van kleinere partijen, red.). Christiaan Alberdingk Thijm, die eigenlijk beloofd had te zwijgen over de zaak tussen BREIN en de ISP’s, reageerde verbouwereerd en noemde de uitspraak van Lamers ‘een oneigenlijk drukmiddel’. Smits meldde zeker te willen meewerken aan het aanpakken van illegale p2p-activiteiten. “Dat doen wij, maar op andere manieren, onder meer door het aanbieden van legale alternatieven. Het kan niet zo zijn dat naw-gegevens van onze klanten zomaar op straat komen te liggen.” Waarop Tim Kuik weer reageerde dat ‘BREIN iets anders is dan de straat’.”


Lees hier het bericht.

Bron: iMediate
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen