020 530 0160

Warenhuisketen betaalt blinden forse schadevergoeding

Gepubliceerd op 29 augustus 2008 categorieën , ,

De Amerikaanse Americans With Disabilities Act uit 1990 verplicht detailhandelaren en andere “openbare plaatsen” om voorzieningen te treffen voor gehandicapten. Target, een grote Amerikaanse keten van warenhuizen, betoogde dat deze wet alleen offline geldt. Een federale rechter in Californië wees dit argument echter van de hand. Hierop startte de National Federation of the Blind (NFB) een class action suit.


Inmiddels is de zaak geschikt. Target heeft toegezegd 6 miljoen dollar te zullen betalen aan de NFB. Daarnaast verplicht Target zich om op korte termijn maatregelen te treffen om de site meer toegankelijk te maken voor blinden, onder andere door middel van screen-reading software.


Voor Nederlandse standaarden gaat de schikking heel ver. Een verplichting zoals die in de Americans With Disabilites Act kennen wij in Nederland (nog) niet. Ook de toegezegde schadevergoeding is naar Nederlandse maatstaven zeer hoog. Niettemin zou het mijns inziens goed zijn als ook in Europa verplichtingen zouden worden gecreëerd om websites beter toegankelijk te maken voor gehandicapten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.msnbc.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen