020 530 0160

VS: Phishing overkomt 1 op 4 internetgebruikers

Gepubliceerd op 8 december 2005 categorie├źn 

Uit onderzoek van America Online in samenwerking met de National Cyber Security Alliance naar veiligheid op internet en in het bijzonder naar het fenomeen “phishing”, is gebleken dat 1 op de 4 internetgebruikers in Amerika maandelijks benaderd wordt in verband met een phishing expeditie.


Bij zo’n expeditie wordt een internet gebruiker per e-mail gevraagd om persoonlijke informatie (zoals credit card gegevens) te verstrekken, waarbij de afzender van een dergelijke e-mail zich voordoet als bij voorbeeld een bank-instelling. Onlangs deed zich dit weer eens voor in de vorm van een e-mail die gericht was aan vele internetgebruikers en waarbij de indruk werd gewekt dat deze e-mail afkomstig was van de Postbank, hetgeen niet het geval was.


Volgens het onderzoek van America Online trappen 7 op de 10 internetgebruikers die een dergelijke phishing e-mail ontvangen in de val en verstrekken nietsvermoedend hun gegevens.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.cnn.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen