020 530 0160

VS: Phishing overkomt 1 op 4 internetgebruikers

Gepubliceerd op 8 december 2005 categorieën 

Uit onderzoek van America Online in samenwerking met de National Cyber Security Alliance naar veiligheid op internet en in het bijzonder naar het fenomeen “phishing”, is gebleken dat 1 op de 4 internetgebruikers in Amerika maandelijks benaderd wordt in verband met een phishing expeditie.


Bij zo’n expeditie wordt een internet gebruiker per e-mail gevraagd om persoonlijke informatie (zoals credit card gegevens) te verstrekken, waarbij de afzender van een dergelijke e-mail zich voordoet als bij voorbeeld een bank-instelling. Onlangs deed zich dit weer eens voor in de vorm van een e-mail die gericht was aan vele internetgebruikers en waarbij de indruk werd gewekt dat deze e-mail afkomstig was van de Postbank, hetgeen niet het geval was.


Volgens het onderzoek van America Online trappen 7 op de 10 internetgebruikers die een dergelijke phishing e-mail ontvangen in de val en verstrekken nietsvermoedend hun gegevens.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.cnn.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen