020 530 0160

Voortgangsrapport van Europese Commissie over elektonische handtekeningen

Gepubliceerd op 20 maart 2006 categorie├źn , ,

Uit een voortgangsrapport van de Europese Commissie over elektronische handtekeningen dat vorige week verscheen, blijkt dat de handel in goederen en diensten op internet minder snel groeit dan gewenst door de trage acceptatie van elektronische handtekeningen. Momenteel blijft de vraag naar meer verfijnde technieken voor elektronische handtekeningen achter. Door toenemend gebruik van ID-kaarten die zowel ter identificatie alsmede de toegang tot bepaalde e-governement diensten via internet en elektronische handtekeningen door de overheid, zou de groei echter kunnen worden gestimuleerd (zie hierover ook het EU’s i2010 initiatief).


Verder blijkt uit het rapport dat de Richtlijn elektronische handtekeningen (Richtlijn 1999/93/EC) voldoende basis en kader biedt voor nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. De implementatie van de richtlijn in de 25 EU-landen heeft ervoor gezorgd dat in de juridische status van de elektronische handtekening duidelijk is.


Lees hier het hele bericht.

Bron: EU Pressroom
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen