020 530 0160

Voorstel Televisie Zonder Grenzen Richtlijn

Gepubliceerd op 15 december 2005 categorieën , ,

De Europese Commissie heeft op 13 december een voorstel voor een gemoderniseerde Televisie Zonder Grenzen Richtlijn (TZG-Richtlijn, ook wel Television without Frontiers directive) gepresenteerd. Met dit voorstel wordt beoogd de huidige snelle ontwikkelingen van de technologie en de markt in de Europese audiovisuele sector bij te benen. De huidige richtlijn, die stamt uit 1989, wordt in dit voostel onder meer als volgt aangepast. Aanbieders van televisie en soortgelijke diensten krijgen met minder regels te maken. Daarnaast worden nieuwe Door nieuwe vormen van adverteren ontstaan meer mogelijkheden voor de financiering van audiovisuele content. Bovendien wordt de concurrentieverhouding geregeld voor alle aanbieders van met televisie vergelijkbare diensten met als doel een ‘level playing field’. Voor de televisiediensten in Europa wordt wat betreft de bescherming van minderjarigen en de regeling over het aanzetten tot rassenhaat dezelfde minimumnorm geïntroduceerd.


Eurocommissaris voor informatiemaatschappij en media Viviane Reding beoogt een hiermee “één van de meest moderne en flexibele regelingen ter wereld” tot stand te brengen staat te lezen in een persbericht van de Europese Commissie. Oordeel zelf en lees hier het hele voorstel.


 

Bron: Press Room European Commission
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen