020 530 0160

Volkert Van der G. krijgt schadevergoeding van Telegraaf

Gepubliceerd op 4 juni 2008 categorie├źn ,

Volkert Van der G., de moordenaar van politicus Pim Fortyn, heeft voor de rechter gevorderd dat een bericht uit de Telegraaf waarin hij in verband wordt gebracht met de moord op milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996, als onrechtmatig wordt aangemerkt. De rechtbank Amsterdam wees deze vordering toe en veroordeelde de Telegraaf tot het betalen van 2500 euro schadevergoeding.


De Raad voor de Journalistiek had Van der G. vorig jaar al deels in het gelijk gesteld. De Raad oordeelde dat de Telegraaf hem ten onrechte met de moord in verband bracht. Uit een rapport dat de krant gebruikte over deze moord bleek namelijk juist zijn onschuld. De krant had het belang van de privacy van Van der G. niet op verantwoorde wijze afgewogen tegen het maatschappelijk belang van de publicatie, oordeelde de Raad, die ook het weergeven van Van der G.’s volledige naam in het artikel afkeurde. Van der G. heeft eenzelfde zaak tegen het tv-programma Twee Vandaag in 2004 ook gewonnen.

De nationale recherche heeft na de moord op Pim Fortuyn in 2002 de mogelijke betrokkenheid van Van der G. bij de zaak Van der Werken al onderzocht. Dit onderzoek leverde onvoldoende bewijs op. Van der G. werd door het Openbaar Ministerie daarom niet als verdachte aangemerkt.


Lees hier het bericht

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen