020 530 0160

Veroordeling vanwege opzettelijk beledigende website blijft in hoger beroep in stand

Gepubliceerd op 21 november 2006 categorieën , ,

Afgelopen vrijdag werd Gooijer, schrijver van de teksten op de website Het Periodiek Internetsysteem, in hoger beroep veroordeeld vanwege opzettelijke belediging van joden en homosexuelen. Gooijer ziet de uitingen zelf als toelaatbare satire. Het Hof Amsterdam kan daar wat betreft een aantal uitingen niet in meegaan en acht de teksten deels wel degelijk opzettelijk beledigend. Het Hof Amsterdam acht meer uitingen beledigend dan Rechtbank Amsterdam op 25 januari van dit jaar (waarover wij hier eerder berichtten).


De site van Gooijer werd onder de aandacht van justitie gebracht door Meldpunt Discriminatie Internet. Voordat zij in 2005 aangifte deed vanwege de discriminerende uitingen, heeft zij Gooijer verzocht de uitingen van zijn site te verwijderen. Toen Gooijer niet op dit verzoek in ging, besloot zij alsnog tot aangifte over te gaan. De straf die Gooijer kreeg opgelegd werd in hoger beroep gewijzigd. Deze ging van duizend naar vijfhonderd euro met bovendien een week taakstraf.


Lees hier het hele bericht van het Meldpunt Discriminatie Internet en hier de uitspraak de Rechtbank Amsterdam. De uitspraak van Hof Amsterdam is nog niet op rechtspraak.nl gepubliceerd.


 

Bron: Meldpunt Discriminatie Internet, Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen