020 530 0160

Verkoop nazi-spullen blijft illegaal in Nordrhein Westfalen

Gepubliceerd op 23 december 2004 categorieën , ,

Vorige week vrijdag besloot het Verwaltungsgericht (VG) Arnsberg wederom dat Nordrhein-Westfalen (NRW) websites mag blokkeren die extremistische content hebben. In dit geval ging het om buitenlandse sites die nazi-memorabilia te koop aanboden. Als het gaat om Duitse sites is dat geen probleem aangezien het verspreiden van nazi-ideologie in Duitsland bij wet verboden is. Het VG meent dat ISP’s uit NRW ook servers die buiten Duitsland staan en nazi-spullen aanbieden, moeten blokkeren. Het VG vond namelijk dat de cross-border eigenschap van het internet niet betekent dat de Duitse deelstaten geen bevoegdheid hebben.  


Deze kwestie speelt al een aantal jaren. Het begon toen in 2000 het Duitse hooggerechtshof besliste dat Duitse wetgeving van toepassing is op mensen en organisaties buiten Duitsland „die via een buitenlandse internetprovider nazi-materiaal verspreiden dat toegankelijk is voor Duitse burgers”. In 2001 besloot NRW tot het verbieden van sites waarop nazi-memorabilia te koop waren. Een rechtzaak die volgde stelde eind 2002 de deelstaat in het gelijk. Het VG Arnsberg is het nu dus eens met deze uitspraak. Buiten NRW zijn er geen andere Duitse deelstaten die op deze wijze buitenlandse sites blokkeren.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: theregister.co.uk
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen