020 530 0160

Verdachte dronevluchten in Frankrijk

Gepubliceerd op 4 maart 2015 categorieën ,

In het luchtruim boven Parijs worden de laatste tijd vaker verdachte drone vluchten gespot. Ook afgelopen nacht was het weer raak. Er werden maar liefst twaalf drone vluchten waargenomen boven Parijs. Een daarvan vloog vlakbij de Eiffeltoren.

Wie deze drone vluchten maakt is niet bekend. De Franse politie is vannacht een drone achtervolgd, maar tevergeefs. De politie heeft namelijk alleen kunnen zien dat de drone van de grond werd opgeraapt en dat de bestuurders weg zijn gevlucht in een auto.

De regels omtrent het vliegen met een drone zijn namelijk zeer strikt. Zo is het vliegen met een drone boven bebouwing in Frankrijk, net als in Nederland verboden.

In Nederland staat op het in strijd met de regelgeving vliegen met een drone een maximale gevangenisstraf van 6 maanden of een boete van maximaal EUR 7.800. De eerste boete (van 1.000 EUR waarvan 750 EUR voorwaardelijk) is door de Nederlandse rechter in december 2014 al opgelegd aan een journalist die met een drone vloog in de buurt van een plaats delict. Voor Nederland ziet het er voorlopig ook niet naar uit dat de regels voor het vliegen met een drone zullen worden versoepeld.

Sinds oktober 2014 zijn er in het Franse luchtruim alleen al zestig illegale drone vluchten geteld. Er zijn in 2014 dan ook 100.000 drones (in de prijsklasse 50-100 EUR) in Frankrijk verkocht. Opmerkelijk is echter dat de drones die vannacht door het Parijse luchtruim vlogen niet aan het signalement voldoen van de in Frankrijk verkochte drones. Wie de vluchten maakt is voor de Franse politie dan ook een raadsel.

Ondanks dat er afgelopen week drie journalisten zijn aangehouden voor het vliegen met een drone in het zuidwesten van Parijs, worden zij niet in verband gebracht met de drone vluchten van afgelopen nacht. De journalisten is een boete opgelegd van 1000 EUR en zij moesten de drone inleveren. Dat scheelt er dan in ieder geval alvast één.

Bron: Automatiseringsgids.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen