020 530 0160

Van der Net wordt advocaat bij SOLV

Gepubliceerd op 17 oktober 2007 categorieën , , , ,

Mr Cyril B. van der Net zal met ingang van 1 maart 2008 in dienst treden bij SOLV Advocaten te Amsterdam. Op dit moment is Van der Net nog als wetgevingsjurist werkzaam bij het Ministerie van Justitie. In die hoedanigheid is hij betrokken geweest bij nagenoeg alle wet- en regelgeving, met inbegrip van het beleid, die de laatste acht jaar op het gebied van het auteursrecht, de naburige rechten en het databankenrecht tot stand is gebracht, waaronder de implementatie van de richtlijn auteursrecht in de informatiemaatschappij. Van der Net was als wetgevingsjurist ook verantwoordelijk voor de omzetting van de (niet-)aansprakelijkheidsregeling voor internet tussenpersonen uit de richtlijn elektronische handel.


Voordat Van der Net bij Justitie werd aangesteld, was hij vijf jaar in de wetenschap actief bij de afdeling recht & informatica van de universiteit Leiden. Hij schreef daar een dissertatie over de strafrechtelijke aansprakelijkheid van internetproviders en strafrechtelijke jurisdictie op internet. 


Christiaan Alberdingk Thijm, managing partner bij SOLV: “Met Van der Net halen wij een jurist met unieke kennis in huis. Er is niemand in Nederland die zo nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van de wetgeving waar wij onze cliënten over adviseren. Wij zijn zeer verheugd met zijn komst.”

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen