020 530 0160

Update planning wetsvoorstel online kansspelen

Gepubliceerd op 24 april 2014 categorieën , ,

Het is nog steeds de planning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie om het Wetsvoorstel kansspelen op afstand begin juli – voor het zomerreces – bij de Tweede Kamer in te dienen.

 

Planning

·         In mei 2014 wordt het advies van de Raad van State op het wetsvoorstel verwacht. Dit advies komt pas beschikbaar als het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gaat. De omvang van commentaar van de Raad van State zal bepalend zijn voor de hoeveelheid werk die het Ministerie nog zal moeten verrichten voordat het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer kan gaan.

·         De reactie van de Europese Commissie op het wetsvoorstel zal uiterlijk in de eerste week van juli beschikbaar komen.

·         Verder is het streven om deze zomer de lagere regelgeving te consulteren. Wij houden rekening met een consultatietermijn van ongeveer 4 tot 6 weken. Mogelijk volgt voor het reces ook de sessie met de industrie over de toekomstige regelgeving.

·         De verzending van de brief aan het parlement over de herziening van het loterijstelsel, de “loterijbrief”, staat ook voor het zomerreces gepland.

 

Er staat de komende maanden zodoende genoeg op het programma. Wij houden u via de blog op de hoogte!

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Machteld Robichon

publicaties

Gerelateerde artikelen