020 530 0160

Update kansspelen: preregistratie online, Staatsloterij en boete

Gepubliceerd op 3 december 2014 categorieën 

Update kansspelen

Preregistratie vergunningen

Sinds 1december 2014 kunnen geïnteresseerde in een vergunning voor online kansspelen dat kenbaar maken bij de Kansspelautoriteit door het daarvoor beschikbare formulier in te vullen. Er is ook een Q&A beschikbaar.

” De Kansspelautoriteit zal geïnteresseerde aanbieders op de hoogte houden van het verloop van de procedure op weg naar de behandeling van vergunningaanvragen. Bovendien biedt deze interessemelding de Kansspelautoriteit de mogelijkheid u als potentiële vergunningaanvrager te leren kennen.”  

Er geldt (nog) geen einddatum, maar partijen die geïnteresseerd zijn in een vergunning raadt de KSA aan spoedig te reageren. Deze zullen over het aanvraagformulier en de vergunningsvoorschriften worden geconsulteerd en daarnaast uitgenodigd worden voor themabijeenkomsten. Het tijdstip daarvan is nog onbekend. De preregistratie is geen verplichte stap op weg naar een aanvraag.

Aanbevelingen Staatsloterij

Verder deed de KSA aanbevelingen rondom de trekking en de beveiliging door de Staatsloterij. De Staatsloterij neemt deze volgens het bericht over. Het onderzoek van de KSA richt zich op de beveiliging van de bestanden en de systemen rondom de trekking en kennelijk niet op het opsporen van fraude. Hoe het met het onderzoek naar fraude staat vermeldt het bericht niet.

Boete online operator van 200.000

Begin dit jaar legde de KSA een forse boete op van euro 200.000 aan de operator van europacasino.com en nog zes andere websites. Het boetebesluit was tot op heden niet openbaar gemaakt omdat het besluit tot openbaarmaking hangende de bezwaarfase door de Voorzieningenrechter was geschorst. Een tweede verzoek tot schorsing gedurende het beroep is afgewezen. Zodoende kon de KSA inmiddels tot publicatie overgaan.

KoA

Volgende stap in het wetgevingsproces voor het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand (“KoA”) vormt de  reactie van Staatssecretaris Teeven op het uitgebreide verslag van de Tweede Kamer en daarin gestelde vragen. Wij houden er rekening mee dat dit in januari zal volgen. Meer daarover dus volgend jaar.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Machteld Robichon

publicaties

Gerelateerde artikelen