020 530 0160

Update: Europees Parlement stemt in met voorstel roaming en netneutraliteit

Gepubliceerd op 27 oktober 2015 categorieën ,

Zoals al aangekondigd, was het wachten enkel nog op de formele instemming van het Europees Parlement met het voorstel inzake roaming-tarieven en netneutraliteit in de EU. Nadat de commissie voor Industrie in het Europees Parlement (ITRE) en de Europese Raad het voorstel al hadden goedgekeurd, volgde vandaag – als verwacht – ook het Europees Parlement.

Al eerder gaven wij u updates (zie hier en hier) over het compromisvoorstel over roaming-tarieven en netneutraliteit tussen de Europese Raad, het Europese Parlement en de Europese Commissie. Het is nu definitief dat er op korte termijn een streep gaat door de roamingtarieven die telecomproviders in rekening brengen.

Naast het afschaffen van roamingkosten was ook netneutraliteit onderdeel van het voorstel. Door de instemming van het Europese Parlement moet de Nederlandse vorm van strikte netneutraliteit wijken voor de zwakkere Europese vorm. Daarin mogen telecomproviders bijvoorbeeld bepaalde ‘gespecialiseerde diensten’ alsnog voortrekken, al is het nog vaag wat dit begrip inhoudt.

De regelgeving zal over enkele maanden als wet van kracht worden.

Met dank aan Lotte Rutgers

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tomas Weermeijer

publicaties

Gerelateerde artikelen