020 530 0160

Tweede Kamer kritisch ten opzichte van Europese bewaarplicht

Gepubliceerd op 26 mei 2005 categorieën ,

De kritiek van de Tweede Kamer op het plan van Europese Ministers om internet- en telefoniegegevens (verkeersgegevens) van alle burgers op te slaan, houdt aan. Volgende week donderdag is er een vergadering van de Europese Ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken (JBZ-raad) waarin zal worden gediscussieerd over de bewaartermijn en over de vraag wat er bewaard moet worden. Gisteren heeft de Tweede Kamer Minister Donner vragen gesteld over deze vergadering.


Corien Jonker (CDA) vindt dat er eerst over het nut van de bewaarplicht moet worden gediscussieerd alvorens op bovenstaande vragen in te gaan. Verder meent Kees Vendrik (GroenLinks) dat de administratieve kosten voor de Europese Providers zo groot worden dat veel van hen het niet zullen overleven. Hij sprak zelfs van een administratieve guillotine.  Ook was er bezorgdheid over de plannen van Litouwen. Dit land wil dat ook wachtwoorden en pincodes onder de bewaarplicht komen te vallen.


Minister Donner gaf aan dat hij ook liever heeft dat de Europese Commissie de plannen uitwerkt. Ook ziet hij niets in de plannen van Litouwen. Wel meent hij dat een bewaarplicht nuttig kan zijn in verband met de criminaliteitsbestrijding.


Lees hier het volledige bericht


 

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen