020 530 0160

TROS krijgt 2 keer maximale boete voor Bibaboerderij

Gepubliceerd op 9 november 2009 categorieën ,

Het CvdM (Commissariaat van de Media) heeft de TROS in verband met de uitzending van het kinderprogramma Bibaboerderij tweemaal de maximale boete van € 135.000 opgelegd.

Eenmaal wegens overtreding van het sponsorverbod en eenmaal wegens overtreding van het dienstbaarheid verbod.

Volgens het Commissariaat heeft de TROS slechts een fractie van de productiekosten van het programma betaald en beschouwt zij de sponsoring als een zeer ernstige, structurele overtreding omdat de TROS de gehele serie van 130 afleveringen feitelijk zo goed als om niet heeft verkregen. Daarbij speelt tevens dat Bibaboerderij een programma is dat is bestemd voor kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar en dat programma’s voor die doelgroep nooit mogen worden gesponsord bij de publieke omroepen.

Met het uitzenden van het programma heeft de TROS onder andere een bekende supermarktketen in de gelegenheid gesteld het concept Bibaboerderij op grote schaal onder de aandacht van het publiek te brengen, aldus het Commissariaat.
Mede vanwege het commerciële belang dat derden hadden bij uitzending van het programma, wordt de overtreding van het dienstbaarheidsverbod overtreding als zeer ernstig beschouwd door het Commissariaat.

Lees hier de gehele beschikking.

Bron: CvdM.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen