020 530 0160

Torrentsite Dutchnova weer online

Gepubliceerd op 29 maart 2006 categorieën ,

Twee weken geleden trok een van de grootste Nederlandse bittorrentsites Dutchnova.com de stekker eruit na dreigementen van auteursrechtenorganisatie Brein. Dutchnova vecht nu terug en heeft de site opnieuw online gezet. Er zijn echter geen torrentbestanden meer beschikbaar op de website, de site zal zich nu toeleggen op het brengen van nieuwsontwikkelingen rondom filesharing en p2p-problematiek.


Brein klaagde dat er via de torrentsite auteursrechtelijk beschermde bestanden werden aangeboden en dreigt juridische stappen te ondernemen tegen Dutchnova en zijn leden. De stichting zou bereid zijn de aanklacht te laten vallen mits Dutchnova publiekelijk het boetekleed zou aantrekken door op de website te verklaren dat zij inbreuk hebben gemaakt op auteursrechten van derden en dit voortaan niet meer zullen doen. Ook wil Brein alle gegevens hebben van de leden.


Dutchnova is geenszins van plan om een publiekelijke schuldbekentenis af te leggen. Het is nog maar de vraag of het hosten van torrents in strijd is met de wet. Tot die tijd zal Dutchnova in forumvorm doorgaan.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen