020 530 0160

Toch akkoord overheid en Microsoft

Gepubliceerd op 5 januari 2005 categorieën ,

Ondanks het feit dat eerdere onderhandelingen werden afgebroken, hebben de Nederlandse overheid en Microsoft nu toch een akkoord bereikt over nieuwe licenties. Dit blijkt uit de antwoorden van minister Donner op kamervragen die over dit onderwerp werden gesteld. 


Het akkoord houdt volgens de minister in dat de overheid wél licenties van Microsoft koopt voor nieuwe werkplekken, maar geen licenties voor nieuwe versies van de bestaande software. Daarnaast merkt Donner op dat de licenties voor de korte termijn zijn bedoeld.


Met deze opmerking wil de minister waarschijnlijk tegemoet komen aan de bezwaren die de Open Source beweging tegen deze overeenkomst heeft geuit. Daarnaast is in 2002 de motie Vendrik aangenomen, op grond waarvan de overheid verplicht is bij aanschaf van nieuwe software voorkeur te geven aan software met open standaarden. Volgens Donner zal daarom voor de middellange en langere termijn onderzocht worden of gebruik kan worden gemaakt van open source-software.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen