020 530 0160

To google or not to google…

Gepubliceerd op 16 augustus 2006 categorieën ,

Eerder maakten wij melding van de opname van het werkwoord ‘to Google’ in de Oxford English Dictionary. Daar luidt de omschrijving: “To use the Google search engine to find information on the Internet. To search for information about (a person or thing) using the Google search engine.”

Diverse Nederlandse woordenboeken, waaronder De Dikke van Dale, omschrijven ‘googelen’ als ‘zoeken op het internet’. Maar volgens Google kan googelen alleen met Google en is die betekenis te ruim. Volgens Google mag je alleen zeggen dat je googlet, als je hiermee bedoelt dat je zoekt via Google, en niet via andere zoekmachines. Daarom heeft zij nu wereldwijd diverse mediabedrijven middels een brief gewaarschuwd om het werkwoord googelen toch vooral op juiste wijze te gebruiken. Als reden hiervoor geeft Google op dat zij haar merk beschermt. “Educatie over het juiste gebruik van de merknaam aan media en publiek hoort daarbij”, aldus Google.Lees hier het hele bericht.


Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen