020 530 0160

Terrorismebestrijding op Europees niveau

Gepubliceerd op 7 november 2007 categorieën , ,

Gisteren heeft de Europese Commissie een voorstel aangenomen om de Europese Unie meer middelen te geven in de strijd tegen terrorisme.


De Commissie stelt onder andere voor om uitlokking tot terrorisme, ook op het internet, strafbaar te stellen. Hierbij wordt opgemerkt: “De nieuwe wetgeving zal het voor rechtshandhavingsinstanties makkelijker maken om medewerking te verkrijgen van aanbieders van internetdiensten […] , zonder afbreuk te doen aan de bescherming van persoonsgegevens en de eerbiediging van de grondrechten.”


Ook stelt de Commissie voor dat luchtvaartmaatschappijen PNR-gegevens (Passenger Name Records) gaan verstrekken aan ‘gespecialiseerde nationale eenheden die belast zijn met risicobeoordelingen, rechtshandhaving en terrorismebestrijding’. Voorwaarde voor deze gegevensverstrekking is wel dat het grondrecht op gegevensbescherming geëerbiedigd wordt en burgers waarborgen krijgen. 


Lees hier het hele bericht.  


 

Bron: europa.eu
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen