020 530 0160

TELEURSTELLING OVER UITSTEL AUTEURSRECHTRICHTLIJN

Gepubliceerd op 17 juli 2018 categorieën ,
De titel verwijst naar wat de muziekindustrie en uitgevers vinden van de uitslag van de stemming in het Europees parlement op 5 juli. Het is een kop bij een artikel in Mr. Online van 17 juli 2018 (waarin ik kort wordt aangehaald) Eerder blogde ik hierover COPY WRONG, COPY WRONGER, COPY WR..EU PROPOSAL DIGITAL SINGLE MARKET
Voor wie het ontgaan is, er werd gestemd over de mogelijkheid voor uitgevers om auteursrechtlicenties te verkrijgen voor het delen via hyperlinks van nieuwssnippets e.d. (artikel 11) en de verplichting voor providers content te filteren op basis van door rechthebbenden aangeleverde identificerende kenmerken (artikel 13). 
Zeker in wetenschappelijke kringen (maar ook daarbuiten) is er niet sprake van teleurstelling, maar hoopt men eerder dat van uitstel afstel komt. Een duidelijke uitleg over deze kwestie is te horen via de Podcast van BNR, waarin mijn collega Martin Senftleben op het moment dat de stemming in het Europese parlement plaatsvond geinterviewd werd. Direct na de uitzending appte hij “Groot succes! Het Parlement heeft het voorstel afgewezen.”
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen