020 530 0160

T-Online wordt samengevoegd met divisie vaste telefonie

Gepubliceerd op 12 oktober 2004 categorie├źn 

Het grootste telefoniebedrijf van Europa, Deutsche Telekom, wil de overige aandeelhouders van internetaanbieder T-Online uitkopen (Deutsche telekom bezit zelf reeds 74% van de aandelen). Met de transactie is 3 mrd euro gemoeid.  Deutsche Telekom stelt de aandeelhouders van T-Online voor de keuze: ze kunnen de slotkoers van vorige week vrijdag ad 8,99 euro per aandeel krijgen of hun aandelen omruilen tegen aandelen Deutsche Telekom tegen een later vast te stellen koers. Dit aanbod staat in schril contrast tot de introductieprijs van 27 euro toen T-Online in april 2000 naar de beurs is gebracht. De koers steeg dankzij de internethype vervolgens binnen een maand zelfs naar 48 euro. Deutsche Telekom zal T-online samenvoegen met de divisie vaste telefonie in het onderdeel T-com, het enige bedrijfsonderdeel dat te kampen heeft met teruglopende omzetten. Door het gecombineerd aanbieden van snel internet, telefonie en tv hoopt men de inkomsten te kunnen verhogen.


T-online heeft ca 13 miljoen klanten en is daarmede de grootste internetaanbieder van Europa en kwam dit jaar voor het eerst in de zwarte cijfers. Op een omzet van 500 mio euro in het tweede kwartaal boekte het bedrijf dit jaar een nettowinst van 88 mio euro. De winstprognose 2004 is verhoogd naar 300 mio euro.

Bron: FD
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Koen de Bruin

publicaties

Gerelateerde artikelen