020 530 0160

Student verslaat Microsoft

Gepubliceerd op 14 maart 2005 categorieën ,

David vs. Goliath. Zo kan de zaaak tussen Microsoft en een student die software van het bedrijf uit Redmond verkocht via eBay wel gezien worden. En ook dit keer werd de reus op de knieën gedwongen.


Microsoft begon in de VS een procedure tegen een student die rechtmatig gekochte MS software via veilingsite eBay met winst doorverkocht. Het standpunt vcan Microsoft zal zijn geweest dat de student daardoor de eindgebruikerslicentie van het softwarebedrijf schond. Op grond van de licentie is het niet toegestaan de software door te verkopen.


De student bleek echter terug te kunnen slaan. In een tegeneis stelde hij dat:


“Microsoft purposely established and maintained a sales and distribution system whereby rightful rejection and return of merchandise that is substantially non-conforming is either impossible or practically impossible due to the ineptness of its employees, unconscionable policies malicious intent and deceptive practices.”


Daar schrok Microsoft nogal van. De zaak werd snel geschikt. De voorwaarden van de schikking zijn onbekend, maar getuige dit persbericht van de student zal hij minstens excuses van het bedrijf hebben gekregen. 


Lees hier het bericht.

Bron: The Register
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen