020 530 0160

Start consultatieronde nieuwe regeling verenigingsactiviteiten

Gepubliceerd op 2 juli 2007 categorie├źn 

Het Commissariaat voor de Media heeft het concept voor een nieuwe regeling voor de toetsing van verenigingsactiviteiten ter consultatie aan de publieke omroep, de omroepverenigingen, de VCR en overige belangstellenden gestuurd. De nieuwe regeling moet duidelijkheid verschaffen over wat onder verenigingsactiviteiten wordt verstaan, en aan welke voorwaarden deze activiteiten moeten voldoen.


 


Onder verenigingsactiviteiten wordt verstaan alle activiteiten van een omroepvereniging die  hoofdzakelijk gericht op het verzorgen van een omroepprogramma, en niet kunnen worden aangemerkt als een nevenactiviteit. Het gaat hier vooral om verenigingsactiviteiten zoals het organiseren van ledenvergaderingen of andere bijeenkomsten voor de leden, het uitgeven van een verenigingsblad, e.d. De nieuwe regels worden na de consultatieronde definitief vastgesteld en zullen samen met de beleidsregels nevenactiviteiten de Richtlijn neven- en verenigingsactiviteiten publieke omroep 1999 vervangen.


 


Lees hier het hele bericht.


 


Bekijk hier de Richtlijn neven- en verenigingsactiviteiten publieke omroep 1999.


 

Bron: Commissariaat voor de Media
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen