020 530 0160

Standpunt A-G over informatieverplichting ISP’s

Gepubliceerd op 19 juli 2007 categorieën , ,

Advocaat-Generaal Juliane Kokott van het Hof van Justitie heeft zich in een conclusie uitgelaten over de prejudiciële vraag of het de lidstaten is toegestaan om te bepalen dat ISP’s gegevens over gebruikers alleen in het kader van strafzaken behoeven te verstrekken, en niet in het kader van civiele zaken.


Deze vraag is gesteld in de zaak van de Spaanse belangenorganisatie voor de muziekindustrie tegen de Spaanse provider Telefonica. In die zaak speelde de vraag een rol of Telefonica de NAW gegevens van KaZaa gebruikers moest overhandigen in een civiele zaak.


In haar conclusie stelt Kokott dat het de lid-staten naar haar mening vrij staat om te bepalen dat alleen bij strafzaken, de ISP’s verplicht zijn om NAW gegevens en dergelijke te verstrekken en niet bij civiele zaken.


Lees hier het hele bericht. Lees ook hier het bericht bij Planet Multimedia met commentaar van Christiaan Alberdingk Thijm.

Bron: Boek9.nl / Planet
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen