020 530 0160

Staatsloterij veroordeeld tot miljoenenboete

Gepubliceerd op 21 april 2005 categorieën ,

De rechtbank van Den Haag heeft de Staatsloterij veroordeeld tot het betalen van enkele tientallen miljoenen euro’s aan Het Hilversumse bedrijf European Wireless Lottery Holding (EWLH) in verband met de mislukte sms-loterij Sevens. 


EWLH heeft de sms-loterij in het verleden bedacht en samen met de Staatsloterij ontwikkeld. Vlak voor de start van de mobiele gokactiviteiten verbood minister Donner (Justitie) de loterij echter. EWLH eiste daarom schadevergoeding.


Lees hier het hele bericht.


De toekenning van deze vordering aan EWLH is opmerkelijk omdat er al langere tijd onduidelijkheid bestaat over de vraag of het aanbieden van een loterij via sms wel is toegestaan op grond van de Wet op de Kansspelen. Er mag vanuit worden gegaan dat ook EWLH hiervan op de hoogte was en er dus rekening mee diende te houden dat de door haar bedachte sms-loterij niet zou worden toegestaan. Dit doet de nieuwsgierigheid aanwakkeren wat exact de omstandigheden waren in deze zaak. Heeft de Staatsloterij bijvoorbeeld EWLH voorafgaand de garantie gegeven dat de loterij was toegestaan althans dat zij daarvoor zou zorgdragen? Het antwoord op deze vraag zal zijn gegeven in het vonnis, dat hopelijk een dezer dagen beschikbaar is en dan op onze website zal worden gepubliceerd.    


 


 

Bron: www.webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Klaas

publicaties

Gerelateerde artikelen