020 530 0160

SP hekelt Stemwijzer

Gepubliceerd op 9 maart 2006 categorie├źn ,

De SP heeft in een persbericht te kennen gegeven dat de door het Instituut voor Politiek en Publiek (IPP) opgestelde Stemwijzer een slechte leidraad vormde voor de gemeenteraadsverkiezingen. De opgestelde adviezen kwamen volgens de SP namelijk niet uit met de daadwerkelijke uitslagen.


Het IPP ontkent niet dat er een verschil zit tussen de uitgebrachte stemmen en de daadwerkelijke uitslag maar benadrukt de dienst slechts tot doel heeft standpunten van partijen met elkaar te vergelijken en niet dient als opiniepeiling.


De SP vindt in reactie hierop dat het IPP beter haar huiswerk moet doen. Ze moet programma’s daadwerkelijk vergelijken en gedegen onderzoek verrichten. Het weergeven van een aantal stellingen uit een programma is altijd eenzijdig.


In het idee van de SP om programmapunten en de principes en maatschappijvisie van de politicus de boventoon te laten voeren, kan het IPP zich niet vinden. In dat geval wordt namelijk louter de ene mooie belofte tegen het andere fraaie voornemen afgewogen. De wijze waarop de Stemwijzer nu functioneert, brengt een veel beter vergelijkingsmateriaal naar voren, aldus het IPP.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen