020 530 0160

SOLV in de pers: P2P-cache is legaal

Gepubliceerd op 15 juli 2003 categorie├źn , , ,

Internet provider Wanadoo experimenteert met een P2P-cache, waarmee muziekbestanden die worden uitgewisseld tijdelijk worden opgeslagen. De muziekindustrie bekijkt of de cache kan worden verboden.   


De Amsterdamse advocaat Christiaan Alberdingk Thijm ziet geen problemen opdoemen voor de Kazaa-versneller: ‘De Europese richtlijnen maken geen onderscheid tussen de gewone cache of de peercache’. Hij staat Joltid, de aanbieder van de technologie die Wanadoo gebruikt, juridisch bij.


Het enige discussiepunt zou volgens Alberdingk Thijm het begrip ’tijdelijke opslag’ kunnen zijn. ‘Volgens sommigen is een redelijke termijn niet langer dan 48 uur. Andere providers laten bestanden twintig dagen in de cache staan.’ Over het onderscheid moet de Nederlandse rechter nog oordelen. Dat is ook deel van het probleem, verzucht Alberdingk Thijm: ‘De richtlijnen zijn opgesteld toen er nog helemaal geen Kazaa bestond.’ Lees hier het volledige artikel in de Volkskrant (registratie verplicht). 

Bron: de Volkskrant
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen