020 530 0160

SOLV blikt terug op 2015 en vooruit op 2016

Gepubliceerd op 31 december 2015 categorieën , , , ,

Ook dit jaar sluiten we weer af met een terugblik op de ontwikkelingen op het gebied van TMC van het afgelopen jaar. De vragen waar we het afgelopen jaar mee afsloten, blijven nog deels onbeantwoord, maar we kunnen wel wat ontwikkelingen signaleren:

·         Om tegemoet te komen aan de bezwaren van het CBP (vanaf januari 2016: de Autoriteit Persoonsgegevens) heeft Google een aantal maatregelen genomen. Google kreeg tot december 2015 de tijd om van alle gebruikers ondubbelzinnig toestemming te verkrijgen, de tijd zal dus leren of de Autoriteit Persoonsgegevens tevreden is met de genomen stappen.

·         De grootschalige invoering van digitaal procederen laat nog even op zich wachten, maar er zijn vooralsnog weinig problemen gemeld rondom de invoering van de digitale kantonrechtersprocedure.

·         Er is nog geen beslissing genomen over de vraag of bitcoin geld in de zin van het BW is, maar het Hof van Justitie besliste eerder dit jaar wel dat de handel in bitcoin vrijgesteld is van BTW.

 

Hieronder vind je de links naar de verschillende jaaroverzichten:

       Jaaroverzicht IE- en reclamerecht

       Jaaroverzicht IT en software

       Jaaroverzicht Internetrecht

       Jaaroverzicht Privacy

       Jaaroverzicht Regulering

 

Vooruitblik 2016

2015 was voor SOLV het jaar van het 15-jarig bestaan van ons kantoor, maar wat zal 2016 brengen? Zal het Hof van Justitie oordelen dat een hyperlink naar illegale content tóch een mededeling aan het publiek is? Krijgen we eindelijk een wet Kansspelen op afstand? Wanneer krijgen we de eerste verplichte melding van een datalek? Verandert de Autoriteit Persoonsgegevens van een tandeloze tijger in een brullende leeuw met de nieuwe boetebevoegdheid? Zal de privacyverordening definitief worden goedgekeurd? De tijd zal het leren.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen