020 530 0160

SOLV adviseert Marktplaats bij overname door eBay

Gepubliceerd op 11 november 2004 categorieën ,

Het Amerikaanse internetveilinghuis eBay neemt voor 225 miljoen euro zijn Nederlandse concurrent Marktplaats.nl over, zo staat op de voorpagina van De Telegraaf. SOLV Advocaten heeft Marktplaats bijgestaan met betrekking tot de intellectuele eigendomsrechtelijke aspecten van de transactie. Marktplaats is sinds 2001 een cliënt van SOLV. Het ondernemingsrechtelijke gedeelte van de transactie werd voor Marktplaats begeleid door het advocatenkantoor Loyens Loeff.


Marktplaats bestaat vijf jaar en bevat op elk willekeurig moment ongeveer een miljoen advertenties. De website is daarmee de populairste Nederlandse ontmoetingsplaats van kopers en verkopers van allerlei goederen, van kleding tot auto’s en van apparatuur tot huisraad.


Het in 1995 opgerichte eBay geldt als een van de grootste succesverhalen op internet. Wereldwijd vertoeven er op elk moment miljoenen mensen op de websites van de onderneming om spullen te verkopen of te kopen. eBay is wel van plan om Marktplaats als zelfstandige activiteit voort te zetten.


Lees ook de berichtgeving in Planet Multimedia en WebWereld.

Bron: De Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen