020 530 0160

Skimming neemt sterk af door EMV-chip

Gepubliceerd op 24 september 2014 categorieën , ,

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland (BN) melden dat fraude in het betalingsverkeer in de eerste helft van 2014 sterk is afgenomen. Vooral met betrekking tot internetbankieren en skimming is een sterke daling te zien. De banken kunnen pogingen tot fraude steeds beter vooraf detecteren en daardoor voorkomen. Skimming is met name teruggedrongen doordat de magneetstrips op betaalpassen vervangen zijn door de EMV-chip. Hierdoor kunnen skimmers nog maar beperkt te werk gaan.

Over heel 2013 bedroeg de fraude nog 33,3 miljoen euro, eerste helft 2014 was dit rond de 9,5 miljoen euro. Dat is 34 procent minder dan in de tweede helft van vorig jaar. De daling is echt een trend, want in 2012 bedroeg de schade nog maar liefst 81,8 miljoen euro.

De hardnekkigste en schadelijkste vorm van fraude blijft phishing, met een schadepost van 1,7 miljoen euro. Dat is weliswaar 47 procent minder dan in het voorgaande halfjaar maar nog steeds substantieel. Waakzaamheid blijft dus geboden!

Lees hier het bericht op AutomatiseringGids. Afbeelding: europol.europa.eu

 

Bron: AutomatiseringGids
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen