020 530 0160

Singapore: mogelijke strafvervolging voor politieke uitingen op internet

Gepubliceerd op 4 april 2006 categorie├źn , ,

Volgens de Singaporese minister (Gezondsheidszorg en Milieu) Balaji Sadasivan kan politieke discussie op internet leiden tot ongezonde, onbetrouwbare en gevaarlijke verhandelingen. Afgelopen maandag waarschuwde de regering de bevolking dat degene die politiek commentaar op internet zetten, het risico lopen van strafrechtelijk vervolgd te worden. Een ieder die gedurende de verkiezingstijd in Singapore gebruik maakt van internet voor het propaganda of het aanprijzen of laten circuleren van politieke onderwerpen handelt daarmee in strijd handelt met de wet, aldus minister Balaji Sadasivan. Balaji Sadasivan deed zijn uitingen in de context van de vervroegde verkiezingen die premier Lee Hsien Loong waarschijnlijk binnen enkele maanden zal uitroepen.


In Singapore is het vereist dat individuen en politieke partijen zich registreren indien zij politiek uitingen op internet willen zetten. Na de al streng gereguleerde printmedia wordt nu ook uitingsvrijheid op internet in Singapore steeds verder ingeperkt. 


Lees hier het hele bericht (met links naar Singaporese discussie fora).

Bron: Reuters
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen