020 530 0160

SIDN mag 9292.nl domeinnaam weigeren

Gepubliceerd op 18 mei 2004 categorie├źn 

De Reisinformatiegroep, de organisatie achter de website ov9292.nl en het telefoonnummer 0900-9292, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de SIDN omdat deze organisatie weigerde de domeinnaam 9292.nl te registreren.


Bijzonder aan de domeinnaam 9292.nl is dat het enkel uit cijfers bestaat. Het reglement van de SIDN verbiedt het registreren van dergelijke numerieke domeinnamen. Volgens de Reisinformatiegroep maakt de SIDN met het verbod misbruik van haar machtspositie.


De voorzieningenrechter in Arnhem heeft de vorderingen van de Reisinformatiegroep afgewezen. Volgens de rechter maakt de SIDN geen misbruik van haar machtspositie.


Daartoe wordt het volgende overwogen. SIDN heeft verklaard dat de mogelijke invoering van volledig numerieke domeinnamen binnenkort aan de orde zal komen in een bestuursvergadering. Zij heeft verder aangegeven dat dit vervolgens, net als het onderzoek naar het misbruik van de persoons-domeinnamen meegenomen zal worden in een consultatieronde met de lokale internetgemeenschap.


Door niet af te willen wijken van de regelgeving waarop haar bevoegdheden zijn gestoeld, handelt SIDN als monopolist juist zorgvuldig, omdat zij in de besluitvorming over de toelaatbaarheid van domeinnamen de lokale internetgemeenschap en niet slechts individuele gebruikers/aanvragers betrekt, aldus de rechter. Dat het hierdoor veroorzaakte oponthoud in de besluitvorming Reisinformatiegroep onevenredig zwaar treft in haar belangen is zo oordeelt de rechter niet, althans onvoldoende aannemelijk geworden.


Lees hier de gehele uitspraak van de voorzieningenrechter.

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen