020 530 0160

Scientology-uitspraak a.s. vrijdag

Gepubliceerd op 13 december 2005 categorieën , ,

De Hoge Raad doet aanstaande vrijdag uitspraak in de zaak Scientology cs XS4ALL / Spaink. Dat heeft Karin Spaink zojuist bekend gemaakt. Het is opvallend want die uitspraak stond gepland voor 27 januari 2006. Spaink schrijft hierover:


“We hebben veel uitstel meegemaakt in deze zaak, maar nog nooit vervroeging :)”


Het gaat vrijdag niet om een inhoudelijk oordeel over de zaak, maar over de vraag of de Hoge Raad zich al dan niet zal uitlaten over de kwestie. In juni van dit jaar, een paar dagen voordat de Hoge Raad inhoudelijk arrest zou wijzen, trok Scientology haar cassatie namelijk in. Xs4ALL en Spaink hebben daar bezwaar tegen aangetekend, omdat het raar is de zaak in een dergelijk laat stadium te laten vallen.


De Hoge Raad besliste toen dat ze op 27 januari zou besluiten of ze al dan niet uitspraak zou gaan doen. Intussen heeft advocaat-generaal Verkade de Hoge Raad van advies in deze laatste kwestie voorzien, en hij raadde aan de cassatie te verwerpen (die is immers ingetrokken) en toch inhoudelijk een oordeel te vellen.


Vrijdag om 10:10 uur wordt bekend of de Hoge Raad het advies van Verkade volgt of niet.

Bron: Karin Spaink
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen