020 530 0160

Satanische parodie op Ubuntu toch toegestaan

Gepubliceerd op 22 juni 2009 categorieën , , , ,

Canonical, het bedrijf dat achter het open source Operating System Ubuntu zit, heeft de makers van de Ubuntu Satanic Edition alsnog toestemming gegeven om het logo en de handelsnaam van de linux-distributie te gebruiken bij de verkoop van merchandise m.b.t de Ubuntu Satanic Edition.

Ubuntu Satanic Edition is een aangepaste versie van het linux distributie systeem Ubuntu. Op haar website bood zij – naast de aangepaste software – ook merchandise aan in een webwinkel. Zo werden onder meer t-shirts en mokken met het Ubuntu-logo – versierd met een brandend satans-pentagram – aangeboden.

In eerste instantie was Canonical niet blij met het gebruik van het aangepaste Ubuntu-logo en handelsnaam, en verzocht de websitehouders de winkel te sluiten. Volgens Canonical werd het merk en de handelsnaam misbruikt. De webshop werd daaropvolgend ook gesloten, hoewel de ontwikkelaars wel de nodige kritiek uitten op het dwarsliggen van de community leden, en dat ze geen winst-oogmerk hadden met de verkoop van de merchandise.

Ubuntu community manager Jono Bacon heeft echter inmiddels in een schrijven aan Ubuntu Satanic Edition laten weten dat het niet de bedoeling was om de merchandise verkoop te doen staken, en dat er sprake was van een misverstand. Bovendien is het hen beloofd dat ze een officiële licentie zullen krijgen voor het gebruik van het Ubuntu merk en handelsnaam. De webwinkel zal zijn deuren weer openen zodra ze de licentie binnen hebben.

Overigens wordt benadrukt dat de Satanic Edition niets met religie te maken heeft, maar met ‘slechte muziek en parodie’.

Lees hier en hier het bericht (ten tijde van schrijven was laatstgenoemde website down).

 

 

Bron: tweakers.net, stefanoforenza.com, ubuntusatanic.org
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen